Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 599 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Kategorie blogu
Blog
21.03.2023
Med jakožto přírodní léčivo byl používán po tisíciletí
Med jakožto přírodní léčivo byl používán po tisíciletí k léčbě mnoha nemocí. Ačkoli byl postupem času nahrazen konvenčními farmaceutiky, v současné do... číst celé
06.12.2022
ß-glukany
Glukany jsou unikátní přírodní komplexní polysacharidy, které ve svých řetězcích obsahují molekuly glukózy. Dělí se na α-glukany a ß-glukany. Zatímco ... číst celé
25.11.2022
Co jsou naše ,,funkční potraviny"?
Existují možnosti stravování, které pomáhají při prevenci nemocí i při jejich rozvoji. Jde většinou o potraviny přírodního původu s nízkou mírou zprac... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Jsme na sociálních sítích

              

Naše produkty najdete také
v těchto prodejnách:



  1. Úvod
  2. Blog
  3. Co jsou naše ,,funkční potraviny"?
25.11.2022

Co jsou naše ,,funkční potraviny"?

V dnešní době se stále více lidí uchyluje k průmyslově vyráběným potravinám s vysokou mírou zpracování. Tyto potraviny disponují řadou výhod, jako je jejich všudypřítomnost, cenová dostupnost, často výrazná chuť a dlouhá trvanlivost. Na druhé straně jejich obsahové složky mají většinou nižší nutriční hodnotu. Klasické průmyslově zpracované potraviny většinou obsahují syntetické aromatické látky, umělá ochucovadla a konzervační prostředky, krom toho je pro ně typický výskyt rafinovaných cukrů, nevhodný poměr mastných kyselin a nízký obsah vlákniny. Důsledkem jejich konzumace bývá zvýšený výskyt únavy, špatné nálady, problémů s trávením, civilizačních chorob, alergických reakcí atd. Většina z těchto problémů se dá jen těžko léčit. Klasické farmaceutické léky navíc zpravidla řeší projevy onemocnění, ale neřeší příčinu. Jejich rychlá účinnost vzbuzuje v mnoha případech pozitivní dojem, alespoň dokud se neobjeví první nežádoucí účinky, které často představují další poškození organismu.

Je dobré si uvědomit, že takto to být nemusí, a že existují možnosti stravování, které pomáhají při prevenci nemocí i při jejich rozvoji. Jde většinou o potraviny přírodního původu s nízkou mírou zpracování. Jejich nutriční hodnota je zpravidla podstatně vyšší a mnoho z nich disponuje celou řadou pozitivních účinků na naše zdraví. Zdravé potraviny se dají ještě dále obohatit o různé bioaktivní látky a jejich kombinace. Výsledkem jsou takzvané „funkční potraviny“ jejichž význam přesahuje nutriční hodnotu, a přináší příznivý účinek na zdraví konzumenta. Působí preventivně proti nemocem, příznivě posiluje fyzický a duševní stav či zpomaluje proces stárnutí atd. Vliv funkčních potravin na zdraví sice většinou není spontánní, je tedy potřeba jejich dlouhodobější či pravidelná konzumace. Nicméně výsledný efekt spočívá v komplexním zlepšení zdravotního stavu (ne pouze odstranění projevů problémů) a preventivním působení, navíc vedlejší účinky jsou téměř vždy vyloučené. Pozitivní vliv funkčních potravin je zapříčiněn přítomností složek s vysokým obsahem bioaktivních látek (např. vitamíny, omega 3 mastné kyseliny, antioxidanty, β-glukany atd.), kterými se budeme zabývat v dalších článcích.

Zaujalo vás to ?  Tak ochutnejte kaše, medy .

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Proč nakupovat u nás

Upřednostňuješ kvalitní bio potraviny?
Hledáš nutričně hodnotnější stravu?
Zajímáš se o podporu regionu?
Chceš od jídla prostě něco víc?

Pak jsi tu správně a nebudeš zklamaný! :)

Kde nás najdete

Sídlo:

Lipová 1789/9   
České Budějovice, 370 05 

Provozovna:

Strojařů 271   
Strakonice, 386 01

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz